Akustiikkaan liittyviä väitöstilaisuuksia

FL DI Matti Kajala väittelee 24.9.2021 Tampereen yliopistosta väitöskirjalla “A Multi-Microphone Beamforming Algorithm with Adjustable Filter Characteristics”. Vastaväittäjänä toimii professori Walter Kellerman (Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg) ja kustoksena professori Ari Visa. Väitöstilaisuus alkaa kello 12.00 ja sitä voi seurata etänä osoitteessa: https://tuni.zoom.us/j/68812150906

Väitöstiedote on luettavissa täältä ja väitöskirja on ladattavissa täältä.

Benoit Alary, MSc., väittelee maanantaina 20.9.2021 Aalto-yliopistossa väitöskirjallaan “Analysis and Synthesis of Directional Reverberation”. Vastaväittäjäksi on kutsuttu Dr. Jean-Marc Jot (iZotope, Inc., Yhdysvallat), ja kustos on professori Vesa Välimäki. Väitöstilaisuus alkaa poikkeuksellisesti kello 16.00 aikaeron takia, ja sitä voi seurata etänä osoitteessa: https://aalto.zoom.us/j/69505460195

Väitöstiedote on luettavissa täällä ja väitöskirja on ladattavissa täältä.

Forum Laboris

EAA järjestää 14-15.9.2021 virtuaaliset akustikkojen rekrytointimessut. Tapahtumassa kohtaavat alan työnantajat sekä työvoima. Tapahtuma on erityisesti tarkoitettu nuorille akustikoille sekä alan opiskelijoille. Tapahtumaan voi rekisteröityä 5. syyskuuta asti. Työnantajien osallistumismaksu on 100 €, Akustiseen seuraan tai muuhun EAA:n kansalliseen järjestöön kuuluvien opiskelijoiden osalta 10 € ja järjestöihin kuulumattomilta opiskelijoilta 50 €.

Lisätietoja tapahtumasta: https://euracoustics.org/job-offer/forum-laboris

Akustiikkasuunnittelun tehtäväluettelo julkaistu

Akustiikkasuunnittelun tehtäväluettelon uudistustyö on saatu päätökseen ja uusi tehtäväluettelo AKU18 on julkaistu RT Tietoväylässä! Varsinainen uudistustyö aloitettiin syksyllä 2018 ja vetovastuussa toimivat Helimäki Akustikot. Uudistamisen tavoitteena on ollut saada uudesta tehtäväluettelosta entistä tarkoituksenmukaisempi ja tilaajaystävällisempi, ja näin sen myös toivotaan johtavan entistä yhdenmukaisempiin suunnittelutarjouksiin rakennushankkeiden akustiikkasuunnittelun hankinnan yhteydessä.

Tehtäväluettelo on uudistunut merkittäväksi. Akustikon tehtäviä rakennushankkeessa selostetaan huomattavan tarkasti. Lisäksi luettelon tehtävien yhteyteen kirjoitettiin runsaasti selittävää tekstiä auttamaan mm. erikseen tilattavien tehtävien valinnassa, ja tehtävät ryhmiteltiin akustiikkasuunnittelun kannalta luonteviin ilmiökohtaisiin kokonaisuuksiin. Kokonaisuuksia ovat: ääneneristys, huoneakustiikka, taloteknisten järjestelmien äänenhallinta ja tärinäneristys, liikennemelun torjunta sekä liikennetärinän ja runkomelun torjunta.

Vuosi 2020 on äänen vuosi

Vuosi 2020 on kansainvälinen äänen vuosi. Tämä statuksen tarkoituksena on nostaa tietoisuutta äänestä ja sen vaikutuksista elämiseen ja yhteiskuntaan. Lisätietoja löytyy International Year of Sound 2020 -sivustolta. Juhlavuoden kunniaksi Akustinen seura pyrkii myös järjestämään tilaisuuksia suurelle yleisölle ja keräämme linkkilistaa viime aikoina mediassa olleista ääneen ja akustiikkaan liittyvistä jutuista.

Hallitus myönsi tunnustuspalkintoja

Akustinen Seura ry:n hallitus jakoi tunnustuspalkintoja Akustiikkapäivillä Oulussa 28.10.2019. Seuran kunniajäseneksi nimitettiin prof. Tapio Lokki hänen ansiokkaasta ja pitkästä toiminnasta Akustisen Seuran hyväksi sekä  merkittävästä suomalaisen akustiikan alan edistämisestä. Vuoden akustikko -palkinnot myönnettiin dos. Valtteri Hongistolle (avokonttoreiden/monitilatoimistojen viimeaikaisista tutkimuksista ja akustiikan alan tunnettavuudesta julkisuudessa) ja TkT Mikko Kylliäiselle (asuinrakennusten ääneneristävyyden tutkimuksesta, erityisesti askeläänikojeisiin liittyvästä tutkimuksesta). Loistavista opinnäytetöistä myönnettiin Matti Karjalaisen rahaston palkinnot DI Eero-Pekka Damskäggille sekä DI Ismo Pänkäläiselle.