Matti Karjalaisen rahaston kannustuspalkinto

Akustinen seura ry hallinnoi Matti Karjalaisen rahastoa, jonka Matti perusti 60-vuotispäiviensä yhteydessä 2006. Rahaston tarkoituksena on akustiikan alan edistäminen ja edelleen kehittäminen tukemalla siihen liittyvää opiskelua, jatko-opiskelua ja tutkimustyötä. Akustinen seura ry:n hallitus on päättänyt, että tukeminen tapahtuu kannustuspalkinnon muodossa. Kannustuspalkinto jaetaan vuosittain tai joka toinen vuosi tärkeästä akustiikan alan edistämistyöstä Suomessa. Akustinen seura on jakanut rahastosta palkinnon Akustiikkapäivien yhteydessä. Palkinnon ovat saaneet:

2007: Juha Merimaa, ansiokas akateeminen työ (erittäin hyvä väitöskirja)

2009: Mikko Kylliäinen, Valtteri Hongisto ja Rakennusinsinööriliitto, RIL:n julkaisusarjasta RIL 243 Rakennusten akustinen suunnittelu

2011: palkintoa ei jaettu

2013: Sakari Tervo, Jukka Pätynen, Philip Robinson, Antti Kuusinen ja Aki Haapaniemi, Konserttisalien äänenlaadun mittauksen ja arvioinnin kehittämisestä, sisältäen mm. mittauskiertueen Euroopan konserttisaleihin, kaiutinorkesterin kehittämisen, akateemiset opinnäytetyöt, lehti- ja konferenssiartikkelit sekä positiivisen mediajulkisuuden.

2015: Juha Vilkamo, ansiokas akateeminen työ (erittäin hyvä väitöskirja)
2015: Nella Näveri, ansiokas akateeminen työ (erittäin hyvä diplomityö)