EAAn kesäkoulu Portugalissa kesäkuussa 2016

European Acoustics Associationin yhdessä Espanjan ja Portugalin akustisten seurojen kanssa järjestää kesäkoulun Portossa, Portugalissa 11-12.6.2016.  Kesäkoulu edeltää Euroregio2016 konferenssia.

Kesäkoulun ohjelmassa on seuraavia työpajoja:

. APA – Approaching Acoustics (one day)
. ENA – Environmental acoustics and smart cities (1.5 days)
. SAVB – Sustainable acoustics and vibrations in buildings (1.5 days)
. RMA – Room and Musical acoustics (one day)
. 3DVA – 3D virtual acoustics (half day)
. NMA – Numerical methods in acoustics (half day)
. SPM – Sound propagation in special media (one day)

Työpajojen hinnat:

• € 50 for a half day course
• € 75 for one day course
• € 100 for a one and half day course

Kesäkouluun voi rekisteröityä osoitteessa http://www.spacustica.pt/EuroRegio2016/english/summer_school.html, josta löytyy myös lisätietoja työpajojen sisällöstä. Rekisteröintymisen viimeinen päivä on 25.5.2016.

Työpajoihin rohkaistaan osallistumaan opiskelijoita kuin myös muitakin aiheesta kiinnostuneita. Opiskelijan on mahdollisuus saada matkastipendi kesäkoulua varten järjestävältä taholta.

Akustiikan opiskelijalle kesätöitä Wärtsilässä

Kesä-AKUSTIKKO Wärtsilään

Wärtsilä Power Plants:

Wärtsilä Power Plants on johtava hajautetun energiantuotannon voimalaitostoimittaja. Joka vuosi toimitamme yli 2000 MW sähkön- ja lämmöntuotantovoimaa ympäri maapallon. Energy Solutions, Structural Dynamics –tiimi Vaasassa etsii akustiikasta kiinnostunutta kesätyöntekijää.

Kesätyö:

Kesätyöntekijänä pääset harjoittelemaan monipuolisesti teknillisen akustiikan sovelluksia. Taustasi ja tarpeen mukaan teet käytännön ääniteknisiä mittauksia, ympäristömelumallinnusta ja akustisia mitoituksia ja suunnittelua.

Odotamme, että olet kiinnostunut akustiikan sovelluksista, uusien asioiden opettelusta ja tarvittaessa tunnet olosi mukavaksi haalareissa ja kypärä päässä.

Hakeminen:

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi 3.4.2016 mennessä sähköpostilla  osoitteeseen Virpi Hankaniemelle osoitteeseen etunimi.sukunimi@wartsila.com. Lisätietoja: Virpi Hankaniemi, puh. 0400 703 352.

Sama ilmoitus pdfnä.

Ympäristöministeriön keskusteluilta 27.10.2015

Keskustelutilaisuus rakennusten äänieristyksestä, meluntorjunnasta ja ääniolosuhteista

Ympäristöministeriö järjestää 27.10. H:gissä seminaarin, jonka tarkoitus on keskustella rakentamismääräyskokoelman osan C1 uudistamisesta. Samassa yhteydessä Työterveyslaitos ja Tampereen teknillinen yliopisto tiedottavat vuosina 2011-2014 toteutetun ÄKK-tutkimushankkeen lopputuloksista.

LINKKI SEMINAARIIN JA ILMOITTAUTUMISEEN:

TIETOA ÄKK-hankkeesta:

Akustikon työilta Tampereella pe 9.10.2015

Akustikon työ Tampere

Tervetuloa kuuntelemaan akustiikan parissa työskentelevien puheenvuoroja, sekä syömään ja saunomaan

Akustikon työiltaan Tampereen VTT-talolle (Tekniikankatu 1)

perjantaina 9.10.15 klo 15 alkaen

Puhumassa mm.

Mikko Kylliäinen, A-Insinöörit

Esa Nousiainen, Wärtsilä

Pekka Hjon, Agro Power

Tuomo Pirinen, Sandvik

Liisa Kilpi, Akukon

Tapio Lokki, Aalto-yliopisto

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

Muista ilmoittautua Akustiikkapäiville 2015!

AP20152

Muista ilmoittautua syksyn Akustiikkapäiville Kuopioon viimeistään 1.8. mennessä.

Täältä pääset ilmoittautumislomakkeeseen.

Tänä vuonna Akustiikkapäivillä kuullaan yli 50  esitelmää ja posteria. Aiheet vaihtelevat ympäristö- ja teollisuusmelusta audioon ja kuuloon, saliakustiikkaan, rakennusakustiikkaan, mallinnukseen ja analyysin. Luvassa mm. sairaala-ja autoakustiikkaa, tieliikennemelun vaikutusta unen laatuun, akustisia metamateriaaleja ja merenkulun akustisia vaatimuksia.

Katso tarkempi ohjelma.

Väitös ja luentotilaisuus Otaniemessä 16-17.4.2015

Tervetuloa kuuntelemaan professori Murray Hodgsonin esitelmää torstaina 16.4. klo 15:15 Espoon Otaniemeen. Alla lisätietoja.

Esitelmä liittyy Jukka Keräsen väitöskirjaan, joka tarkastetaan perjantaina 17.4. klo 12 salissa S1, osoitteessa Otakaari 5, Espoo. Väitöksen aiheena on Puheen vaimenemisen mittaaminen ja ennustaminen avotoimistoissa.

Luentotilaisuus torstaina 16.4.2015

Kuka:           Murray Hodgson, PhD, CEng, FASA; Professor of Acoustics

Mitä:            Research in Engineering and Architectural Acoustics at UBC and its Application

Missä:          Iso Riihi (room I413a), Aalto ELEC building, Otakaari 5A, Espoo

Milloin         Thursday, April 16th, 2015 at 3.15pm

Miksi:           To know what they’re doing in acoustics elsewhere on this planet

Abstract: This seminar will introduce the context for engineering and architectural acoustics activities at the University of British Columbia, Vancouver, Canada, directed by the author.  The objectives, current membership and current/recent projects of the Acoustics & Noise Research Group will be briefly described. Then four current projects will be described in more detail: 1) acoustical evaluation of high-school Technology-Education Shops; 2) innovative ways to make cross-laminated timber panels sound-absorptive; 3) optimal design of natural-ventilation-opening silencers; 4) objective and subjective evaluation of acoustical quality in healthcare office buildings.